24 июн. 2017 г., 17:37

Сираче 

  Поэзия » Свободный стих
1668 6 7

Родено без да иска

сирачето

гумената чашка

до сърцето си

притиска.

 

Сълзите с мръсното ръкавче

бърше.

сополите горчиви шмърка

със надежда се озърта.

 

Зима люта идва

страх го е сирака

 

страхува се сиромаха

иска само за минута

да бъде

зад вратите на

богатите..

 

Но клечи на тротоара влажен

със дъжда е свикнал

 

Най обаче мрази той нощта

когато щорите се спускат

защото тогава идват спомените

когато майка му го

изостави, и баща му го напусна

 

Сутрин е щастлив

да види вестникарчето

 

Само сутрин се усмихва

защото бяха заедно

в забавачницата.

 

Бяха си другарчета.

© Христо Манчев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??