27 окт. 2012 г., 14:39

Сиромашко лято 

  Поэзия » Для детей
888 0 12

СИРОМАШКО ЛЯТО

 

Бавно обикаля из полята

и по пътя сее вред позлата.

С облачета пухкави играе –

хич не бърза. Ту се замотае

при баирче, легнало на припек,

ту на сянка в долчинка изприпка.

Нищо, че отдавна уж е есен.

То си знае неговата песен

и докато може, ще я пее.

Рано му е още да немее,

Слънчо щом така приятно гали.

И едно се чудя – докога ли

ще му казват „сиромашко лято”,

като виж го – грее цяло в злато!

 

 

 

 

 

© Борко Бърборко Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??