11 нояб. 2020 г., 00:55

Сивчо 

  Поэзия » Для детей
252 3 7

Сивчо сивото магаре

от зори реве и рита.

Няма кой да го пожали,

няма кой да го попита.

 

Толкоз много ли е весел

или нещо му тежи,

че светът му стана тесен

и главата си върти.

 

Хвърля къчове на метър,

а на два пръстта гребе.

Иии - ър, иии - ър, иии - ър,

там не спира да реве.

 

Всички селяни събра

и децата и жените.

Попът с черната брада

и момците и момите.

 

Ех, че публика голяма,

става приказна магия.

Сивчо да изпусне?! Нямааа,

ще покаже свойта магария!

 

© Хари Спасов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??