20 сент. 2017 г., 08:36

Сивота 

  Поэзия » Юмористическая, Другая
567 0 0

                                                        Сивота 

                                 Ох! Омръзна ми от тая сивота!

                                  Уж слънце сутрин весело изгрява,

                                  разсипва вредом свойта топлина,

                                  а от нажежено бреме тежко стене

                                  дори спокойната, богата равнина.

 

                                  И в моята объркана душа

                                  нечакан студ се настанява...

                                  Защо невикан там стои и дреме?

                                  Не си отива, дявол да го вземе!

   

                                  Щом мисъл светла и желана 

                                  с усмивка дойде - гостенка при мен,

                                  студът със своя леден дъх

                                  веднага страстно я прегръща.

 

                                  Задушена от прегръдката студена

                                  отлита мисълта. Отнася надалеч

                                  и усмивката, и светлината,

                                  а с тях отлита и една мечта...

 

                                  И аз оставам пак сама

                                  с проклетата си сивота.

                                  Така живея с нея ден след ден.

                                   Помощ ще потърся от слънцето,

                                   то ще я изгори някой ден... 

 

                                                 Павлина Иванова

                             

              

© Павлина Иванова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??