10 апр. 2009 г., 07:44

След 20 години 

  Поэзия » Другая
646 0 14

Щеш ли, любими, днес да говорим
за любовта, не за виното?
Хайде, наливай руйно до горе -
да не пресъхва горчилото!

Тя, любовта, казваш - живо пиянстване -
с две-тригодишен делириум?
Как само вярвахме във постоянството!
Що тъй се смееш пресилено?

Млади се лъгахме, млади се вземахме,
скъсаха се юздите ни.
Кацата с виното падна на пътя ни,
сгазихме я с колите си.

Хайде, наливай ми, да не приказваме!
Вече не сме омагьосани!
И да човъркаме, масата тясна е
за неудобни въпроси.

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??