28 сент. 2013 г., 16:45  

След летен лунапарк 

  Поэзия » Другая
381 0 5

Небето
като дъвка се разтегнало
от топлина
от тази хей
до другата топола,
стърчаща като пръчката на захарен памук,
с набучен на върха ù облак.

Внезапно плисва дъжд,
за кратко пада мрак,
небето се полепва
по обувките.
А после вятърът,
от въртележката

взел пъстър сешоар,
прочиства
улицата
с духане.

 

 

 

Публикувано във:
© e-Lit.info Сайт за литература, 2016

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??