Безличната усмивка на едно
отминало страдание
и крехката съблазън на една потръпваща апатия
в очите ми разчиташ всеки ден.
И няма го това разтърсващо ухание
на огън и любов,
когато гледаш в мен.
Какво ли можех да ти дам от себе си...
Но вече няма как да разбереш.
Това, което някога рисувах
във сърцето си,
е спряло достъпа за теб.
..................................
Сега щастлива съм,
но вече - искрено,
под напева на нечий чужд куплет.
И шепотът му лек и бял на ритмите
ме вкарва в мой, да, вече толкоз мой сюжет!
.....................................
Поглеждам те и още си ми същият,
такъв, какъвто беше влюбен в мен,
посърнал леко от живота си,
и сам... със някого до теб.
Забравих ли те?... Може би.
И бих изрекла твърдо "Да!",
което ще е нож като усмивката,
която каменно държа сега.
Забравих те...
Но - вярвай ми -
боли понякога, дори без жал...
И не от обич или спомняне,
а от заблудата,
че бил си дал.
© Венета Димитрова Все права защищены