19 июн. 2020 г., 19:06

След същността 

  Поэзия
519 1 2

Ножовете сама си ги точа

и не ме е страх да нацепя дърва.
Който иска с пръст да ме сочи,
аз не умея да бъда покорна душа!

 

Много често като лъвиците ставам
и преследвам целта си до кръв. 
Без да му мисля хващам Балкана
и горко му на онзи, срещнал ме пръв! 

 

Малко неща в агнец ме превръщат, 
но тогава съм точно онази бяла душа, 
която навярно е моята същност, 
скрита дълбоко от злите очи на света! 


 

© Галина Кръстева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??