21 янв. 2010 г., 23:33

След теб ще си тръгна 

  Поэзия » Любовная
1053 0 3

След тебе тръгна си нощта самотна

със стъпки на подплашена кошута,

останах глуха, няма и сиротна,

в безкрая звезден пак объркала маршрута.

 

След тебе тръгна си деня прекрасен

с усмихнатото слънце - ярко, но лъжовно

и в онзи миг потаен и ужасен

небето стене гневно и дъждовно.

 

След тебе тръгна си и пролетта цветиста,

последвана от лятото с узрелите жита,

замина си и есента проклета, но златиста,

и зимата - коварна и неучтиво зла.

 

След тебе целият ми свят си тръгна

не знам защо, не знам къде, не знам...

сърцето ми без време пламна и помръкна;

дано да си щастлив, макар отново сам.

 

След тебе само лудостта остана,

очакваща бездушен, жалък карнавал

и душата ми огромна, смутна, жива рана,

и живота ми, след смерчове любовни оцелял!

© Даниела Атанасова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Браво!
    И от мен комплименти!
  • След тебе само лудостта остана,

    очакваща бездушен, жалък карнавал - сега е мой ред да кажа " Как ми се иска това да е произлязло из под моето перо" Прекрасно е мила ми приятелко!!!
  • Красиво, Въздействащо и Истинско! С една дума- Искренно! Поздравления!
Предложения
: ??:??