След тебе...
След тебе нищо вече няма да същото,
дори Животът, знам ще ми тежи,
но накъдето и да го обръщаме:
той трябва и без теб да продължи...
След теб ще бъде тъжно, като радост
безумно закъсняла... Ех, не би-
да бъда с вихрената младост
на твоите напъпили гърди...
След теб ще бъде пусто като вечност
и нищо, по което да личи,
че в някаква полупрозрачна вечер
си ме целувала с премрежени очи...
Коста Качев
© Коста Качев Все права защищены