19 янв. 2024 г., 08:25

Следдъждовен сонет 

  Поэзия » Строгие формы
149 3 7

СЛЕДДЪЖДОВЕН СОНЕТ

 

Спря ли да римува тишината
на дъжда кристалните сонети?
В локвите заплува листопадът,
лодчица сковал от цветовете.

 

В кители парадни синевата
залезно сияе край градчето.
Бръмнала, мушица ли се мята
в нишките на златни еполети? 

 

Кестенче обрули топъл вятър,
хоризонтът още е далече –
в скута на прииждащата вечер.

 

Писах стих, но трие го сълзата –
три пъти за любовта наречен,
листът бял сред пустота се свлече.

© Валентина Йотова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??