27 мар. 2008 г., 17:00

Слепи манастири 

  Поэзия » Другая
1051 0 31

Къртичите очи са ми по мяра
(дълбоките сълзи са мълчаливи).
Осъмваха обречено. Без вяра
(дъгата ги оплака още живи).

Измислено рисуват светлината
над миналите хоризонти зрими.
(Къртиците възпяха тъмнината
и премълчана, обичта души ни). 

Обречени, изчезваха следите
(и тъмно утро прилепно засвири).
Дъгата спря фантомно във очите
и ги превърна в слепи манастири.

27.03.2008 г.
Дарина Дечева

© Дарина Дечева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??