5 нояб. 2009 г., 14:47

Сливам се с дъжда 

  Поэзия
479 0 8

Понякога се сливам със дъжда.
Със капките заспивам във съня си.
От ручей ставам буйната река,
флиртуваща с брега на мисълта ти.
Докосвам думите-вълни
на устните ти - топъл шепот.
Любовен дъжд във мен вали 
с нега от седемцветна нежност.
Събуждам се сред дивните корали,
а чайките ми пеят песента,
която пръстите ти от клавири
поема сътворяват с обичта.
И плувам в дълбините необятни,
до теб да стигна чиста и добра.
Мъжът-Амфибия от мойте тайни.
Реално-нереален за света.
Морето - моят дом и стряха,
за чуждите очи е тъй незрим,
под лунна серенада с тебе в здрача
и виното, и хляба ще делим.
А после пак ще търсиш суша
и неделимите от теб неща.
Ще ти простя поредната разлъка
и ще се слея пак с дъжда.

© Евгения Тодорова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??