Аз виждах в небето безкрайно
как някаква птица летѝ,
не гарван (от мрака по-черен),
а птица от ярки лъчи.
По-светла от жаркото слънце,
летеше стремглаво към мен.
Щом кацна на моето рамо
започна слова да редѝ.
© Андрей Андреев Все права защищены