28.09.2017 г., 19:17 ч.

Слънцецветна птица 

  Поезия » Философска, Бели стихове
536 0 3

Аз виждах в небето безкрайно

как някаква птица летѝ,

не гарван (от мрака по-черен),

а птица от ярки лъчи.

 

По-светла от жаркото слънце,

летеше стремглаво към мен.

Щом кацна на моето рамо

започна слова да редѝ.

 

© Андрей Андреев Всички права запазени

Вдъхновение за това стихотворение получих от песента на Икомоно Гакари, blue bird.

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??