Sep 28, 2017, 7:17 PM

Слънцецветна птица 

  Poetry » Phylosophy, White poetry
548 0 3

Аз виждах в небето безкрайно

как някаква птица летѝ,

не гарван (от мрака по-черен),

а птица от ярки лъчи.

 

По-светла от жаркото слънце,

летеше стремглаво към мен.

Щом кацна на моето рамо

започна слова да редѝ.

 

© Андрей Андреев All rights reserved.

Вдъхновение за това стихотворение получих от песента на Икомоно Гакари, blue bird.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??