6 сент. 2021 г., 20:09

Слънчице 

  Поэзия » Пейзажная, Другая
244 1 7

Обричаш лятото на незабрава,
с инат запъваш пак в пръстта пети.
Светулке, сетна, в шарена дъбрава,
с душата си се молиш: Освети,

 

онази незабравка – да напомни,
за царевица в свилени поли
ухае сладко, да те заболи...
Преди да падне първата слана
и мак да грейне пак, на ранина,
за два-три мига – кратички и скромни.

 

А после нека зима завилнява,
затръшнала небесните врати.
Светулката мъждукаща ни сгрява,
искра от лято. Слънчице, почти.

 

© Надежда Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??