23 февр. 2017 г., 10:42

Слънчова целувка 

  Поэзия » Для детей
565 1 1

Слънцето целуна

първото кокиче.

То крилца разтвори,

като малко птиче.

Слънцето обхожда

бабина градина,

стрък след стрък пробожда –

зимата отмина!

 

И тогава идва

бабината внучка.

Тръгват към гората

с писана каручка!

...Цъфнал дрян и цвете...  

пак пъстрей гората...

но дали ще срещнат  

Лиса опашата?

 

 

 

© Дияна Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??