Слънцето целуна
първото кокиче.
То крилца разтвори,
като малко птиче.
Слънцето обхожда
бабина градина,
стрък след стрък пробожда –
зимата отмина!
И тогава идва
бабината внучка.
Тръгват към гората
с писана каручка!
...Цъфнал дрян и цвете...
пак пъстрей гората...
но дали ще срещнат
Лиса опашата?
© Дияна All rights reserved.