15 мар. 2008 г., 19:30

Смисълът да бъдем? 

  Поэзия » Философская
663 0 9
 

Живеем по инерция, "насила"...

Но нали от обич сме създадени?

Неведнъж несполуката от нас е пила,

а пак чувстваме и страдаме, дори и с душите си ограбени.

Трудни машини сме навярно,

зле устроени, невежо сглобени...

След забързания делник ще отминем,

защото няма нищо трайно.

И ще ни промълви той тихо "сбогом",

щом  прицелил се е точно в мишената.

Защо убедени сме, че съществуваме?

А подритваме неволно смисъла "да бъдем"...

Що е правилно и на какво се любуваме?

Колко по-лесно - просто зрители да бъдем?...

 

бележка: Много благодаря на Таничка(posh`), че ми помогна да подредя обърканите си мисли и да изправя кривите редчета. :)

© Веселина Костадинова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??