25 мар. 2008 г., 17:11

Смъртна сватба 

  Поэзия
1247 0 29

Приличаше ти призрачният тен
(чемширената сянка във очите),
парчетата от Рая забранен,
тъгата на пауновия писък.

Приличаха ти лунните крила
и танцът върху новата ми дреха.
Приличаше ти черната коса,
целувките по смъртните доспехи.

Приличаше ти мъртвата вода
(последните следи от мъжка сила).
Но сребърната обич на нощта
след тази сватба най ще ти отива.


25.03.2008 г.
Дарина Дечева

© Дарина Дечева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??