5 янв. 2024 г., 11:48

Смъртта е просто повод за Живот 

  Поэзия
139 2 1

СМЪРТТА Е ПРОСТО ПОВОД ЗА ЖИВОТ

 

… доде вървя към Райските поля с разцъфналите макове и ружи,

брадището ми вече побеля – снагата ми несетно се спаружи.

Във джинсите и с вехтото сетре – полезно изкопаемо от ери! –

във Фейса цял ден пея с горно ре: – Здравейте, аз съм вашият Валери!

Не ме заглеждат младите Жени – седя самин на Седмата си пейка.

 

И няма със кого по цели дни да си говоря! – тъпа, куха лейка.

И – както неусетно си върви животецът ми, накъде? – не зная,

един ден ще си кажа: – C'est La Vie! – и ще отворя портите на Рая.

По Лета – вечната река без брод, аз светлата си вест ще ви изпратя –

Смъртта е просто повод за Живот, там – дето всички хорица са братя.

 

3 януарий 2024 г.

гр. Варна, 13, 40 ч.

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??