14 янв. 2021 г., 05:45

Снегът 

  Поэзия
455 0 2

 

Завалял е снегът - кротко, нежно и бяло.
По стрехѝте оставил е тих аромат.
И докато сме спали, докато сме спали
е превърнал във приказка този сив, скучен свят.

 

С бели бинтове скрил е ужасните рани.
Посадил е надежда за всеки от нас.
Във прегръдка щастлива щом бавно ни хване,
ще послушаме стихнали най-любимия глас

 

на кристалчета крехки- януарски звездици.
Те измиват вините и ни правят добри.
Съскат зимните хали със хладни езици,
но в камината обич упорито гори.

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??