2 июн. 2011 г., 14:18

Спасена 

  Поэзия » Любовная
587 0 4

„Родена съм в безбожно време.

До Ангела у мен и Сатаната дреме.

Задачата им – непосилно бреме.

Спорят кой душата ми да вземе”

Генка Богданова

 

 

И аз в безбожно време съм родена,

но моята душа е днес спасена.

Затуй на никой нищо не дължа.

Освен любов към ближния – към оня,

който е до мен

и даже този, който е далеч от мен...

 

На Господа се уповавам!

 

Поих изнемощялата снага.

Наситих отмалялата душа.

Останах чужда на греха.

 

Затуй съм сигурна в това,

душите наши са една!

 

Затуй съм сигурна накрая,

ще бъдем двамата във Рая!

© Снежана Терзиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??