18 апр. 2021 г., 13:51

Специалист по душите 

  Поэзия
192 0 5

Той умее да спряга

сто глагола в секунда

на десет езика.

И умее да вижда

на написани мисли

същността иззад ника.

О! Прекрасно ги чува

в дълбини как бълбукат

коварни сирени!

Той умее да плува.

В морета от чувства

успешно се пени.

Би могъл да рискува

да намери

онези ръкави, които

от реката,

извеждат в морето, оттам - към звездите.

И сред многото хора

би могъл да си спретне

самотни простори.

Той поет е.

Така че

без теб

продължава

нагоре.

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??