Пътувам с надеждата, тя обеща ми щастлив край.
Попитах я какво ще поиска в замяна?
Отговори ми "само любов ми дай".
Излъга ме и тръгнах, понесох целия си багаж.
Месеци... Години се минаха,
а пред нас мираж след мираж...
Достигнахме поредният и тя ръчка ме в ребрата
"Нали ти казах, че ще го намерим...
Хайде слагай си крилата! "
А аз слушам я, но ми дотегна вече и планове кроя,
как пътя да зарежа, а нея да унищожа.
© Пенка Ламбева Все права защищены