27 мар. 2008 г., 12:28

Спомен извън кръга... 

  Поэзия » Другая
738 0 27
 

 

Спомен извън кръга...

                      (на  Дамян Дамянов)

 

Не се оплака и не възропта

срещу онази - сляпата орисница,

която кръг край тебе очерта,

във него да живееш мислено.

За да се знае - кой и за какво

на този свят със белег е дошъл.

А всеки се нуждае от  любов,

дори да е с обвивка позакърпена.

Орисницата  може би не знаеше,

че белегът, превърнат във криле,

не ги признава тези граници,

създадени за хора със нозе.

Че любовта, във стих затворена,

от клетва брачна по-добре държи

и не умира от  умората

на делничните грижи и лъжи...

И споменът, от вятъра понесен

в несбъднат сън или наяве -

от болка - в стих и после -  в песен,

се помни повече и е по-траен

от показната слава  на онези,

които  на обвивката държат.

Преследвайки „великите" си цели,

те преживяват цял живот във кръг...

 

18.01.2008г.

© Дочка Василева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??