С П О М Е Н З А Е Д Н А С Ъ С И П А Н А И Д Е Я
Една съсипана идея в новата ни къща,
от която вече се отказваме,
но без нея мрака ни обгръща
и представа нямаме,какво да правим?
До тука мисля,че логичен съм,
че без нея хич не сме щастливи,
че по принуда още се обичаме,
поради липсата на Истински Алтернативи.
Детето чудо е откраднало
Енергията на една идея
и тя от раждането си пропаднала,
до днеска продължава,да живее...
Как е станало така,
че родени по едно и също време,
е вплела в нишка Мощната Съдба
кратко щастие,платено с купища проблеми?
Щастието кратко продължава,
светлината своя да разпръсква,
а проблемите ни принуждават,
изход някакъв да търсим...
Недовършеният реквием на Моцарт
продължава и днес,да разсъждава
за благословията на Господ
и за Смъртта,която всичко изравнява.
Академията Френска каза и отсече,
проектите за Перпетум-Мобиле
престават,да се приемат вече!
Невъзможността му е доказана!
Господи,Пресветлий,Милий Боже!
Тез Умници спряха Космоса,
без никак Съвестта да ги загложди,
мислейки,че по-мъдри са от Господа.
Моцарт от люлката си още
музиката с нотите подкара,
а Професорите с Мозъците Мощни
на Енергетиката ни съсипаха буквара.
А колко мъничко на времето е трябвало,
да се отвори Хоризонта,да се разшири,
на Кеплер и на Нютон да не се отнема хляба
и днескашните хора да не тънат до шията в беди.
По същите Космически Закони,
Които отдавна Академията отмени,
сателитът ни естествен и изкуствените ни летят си,
Гравитацията Земна гратис ги върти..
А на кота нула сме безсилни,
същата Енергия да оползотворим,
във варианти безбройно изобилни
Централи Мощни да строим.
10.09.2023г.гр.Свищов
© Красимир Кръстев Все права защищены