13.09.2023 г., 6:32 ч.

Спомен за една съсипана идея 

  Поезия » Свободен стих
111 0 0

 

С П О М Е Н З А Е Д Н А С Ъ С И П А Н А И Д Е Я

 

Една съсипана идея в новата ни къща,

от която вече се отказваме,

но без нея мрака ни обгръща

и представа нямаме,какво да правим?

 

До тука мисля,че логичен съм,

че без нея хич не сме щастливи,

че по принуда още се обичаме,

поради липсата на Истински Алтернативи.

 

Детето чудо е откраднало

Енергията на една идея

и тя от раждането си пропаднала,

до днеска продължава,да живее...

 

Как е станало така,

че родени по едно и също време,

е вплела в нишка Мощната Съдба

кратко щастие,платено с купища проблеми?

 

Щастието кратко продължава,

светлината своя да разпръсква,

а проблемите ни принуждават,

изход някакъв да търсим...

 

Недовършеният реквием на Моцарт

продължава и днес,да разсъждава

за благословията на Господ

и за Смъртта,която всичко изравнява.

 

Академията Френска каза и отсече,

проектите за Перпетум-Мобиле

престават,да се приемат вече!

Невъзможността му е доказана!

 

Господи,Пресветлий,Милий Боже!

Тез Умници спряха Космоса,

без никак Съвестта да ги загложди,

мислейки,че по-мъдри са от Господа.

 

Моцарт от люлката си още

музиката с нотите подкара,

а Професорите с Мозъците Мощни

на Енергетиката ни съсипаха буквара.

 

А колко мъничко на времето е трябвало,

да се отвори Хоризонта,да се разшири,

на Кеплер и на Нютон да не се отнема хляба

и днескашните хора да не тънат до шията в беди.

 

По същите Космически Закони,

Които отдавна Академията отмени,

сателитът ни естествен и изкуствените ни летят си,

Гравитацията Земна гратис ги върти..

 

А на кота нула сме безсилни,

същата Енергия да оползотворим,

във варианти безбройно изобилни

Централи Мощни да строим.

 

10.09.2023г.гр.Свищов

© Красимир Кръстев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??