В операта “Хофманови приказки”
от Жак Офенбах има едно незабравимо
джудже Клик-клак.
СПОМЕН ЗА ПРИКАЗКА
Пролог:
Тази нощ ще дойдете
от приказните светове.
Смешници тъжни,
поети смешни,
велики умове.
С какво да ви посрещна
аз сега?
С мезета скъпи и вина?
С кое?… С наливното…
С него свикнахме -
поне.
Изповед:
Бяга на времето бързият влак.
Клик-клак, клик-клак…
При мен остана
измислено джудже,
безумен веселяк -
Клик-клак.
Ела. До мен седни.
От евтиното вино
си пийни. И пак…
Клик-клак, Клик-клак …
Не бягай! Дай ръка!
Чудак.
Накуцваш ти. Но утре,
двамата, до мрак,
ще минем през света..
Клик-клак, Клик-клак…
© Виолета Томова Все права защищены
оригинално стихотворение.
сърдечен поздрав.