9.11.2010 г., 23:25 ч.

Спомен за приказка 

  Поезия » Друга
414 0 5

                                                                          В операта “Хофманови приказки”

                                                                     от Жак Офенбах  има едно незабравимо       

                                                                                     джудже  Клик-клак.

 

 

 

                                  СПОМЕН  ЗА ПРИКАЗКА

 

                                                  Пролог:

                                    Тази нощ ще дойдете

                                    от приказните светове.

                                      Смешници тъжни,

                                        поети смешни,

                                         велики умове.

                                      С какво да ви посрещна

                                                аз сега?

                                        С мезета скъпи и вина?

                                         С кое?… С наливното…

                                          С него свикнахме -

                                                    поне.                    

 

                                                  Изповед:

                                    Бяга на времето бързият влак.

                                       Клик-клак, клик-клак…

                                           При мен остана

                                          измислено джудже,

                                             безумен веселяк -

                                                  Клик-клак.

                                              Ела. До мен седни.

                                              От евтиното вино

                                                си пийни. И пак…

                                         Клик-клак, Клик-клак …

                                              Не бягай! Дай ръка!

                                                     Чудак.

                                           Накуцваш ти. Но утре,

                                               двамата, до мрак,

                                                ще минем през света..

                                            Клик-клак, Клик-клак…

 

© Виолета Томова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??