11 дек. 2020 г., 18:07  

Спомени 

  Поэзия » Пейзажная, Философская, Гражданская
387 0 1

Невинен полъх

Балкана донесе,

изпълни гръдта

с уханни цветя,

събуди у мене

забравена песен

и чиста детска искра!

Припомни полето,

безкрайната шир,

реката, звездите,

небето, тревите ...

и целия космос

над родният мир

прегърнал сърцето

за вречена вечност!

Искри от Балкана

въздигат душата от

всички тленни неща,

на ум съм в нивята

сред близки богата,

макар и спомен това!

 

ЛЪЧИСТА

© ЛЪЧИСТА Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??