Трева, която някой е опасъл,
са спомените. Или пък трева,
която буйно е пораснала,
но съхнала самотно след това.
Не знам дали е тъжно да си спомен,
по който никой не тъжи,
но знам - тревата не пораства,
щом дъжд над нея не роси;
жълтее бавно и угасва
зелената сърцевина.
© Румена Румена Все права защищены