20 мая 2009 г., 07:19

Среднощно бдение 

  Поэзия » Любовная
525 0 1

Мечтите сътвориха този образ,

среднощно бдение извая го докрай,

суетата определи го като знак

за развлечение, неразумно май.

 

Не послуша здравия разум,

хвърли се в непознатата вода,

чувствата не подлежат на кворум,

въздъхна тежко и проля сълза.

 

Реална нереалност -лед и пустота,

в нежен зов за помощ се обърна

към божествените небеса,

с ръце молитвеника тя прегърна...

 

На себе си отдавна не приличаше,

образът предишен излиня,

защо ú трябваше неизпълнимо вричане?!

Просякиня стана в собствената си душа!

© Руми Пан Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??