Ще поспра - светлината отсреща
те издава, че си тук и не спиш.
Не говоря и не каня на среща.
Търся обич и ласки дори.
Любовта ми е всичко - ще кажа,
ще скалъпя две плитки лъжи,
но, уви, недопитата чаша
те издава, че с мене грешиш.
И когато затвориш вратата,
а страстта ми остане отвън,
погали притаен в самотата
аромата от моя парфюм.
Разминават се сенките в мрака,
алчен вятър отпрати нощта.
Закъснявам ти, никой не чакаш.
Ще отмина и аз просто така.
© Ирена Янева-Нецова Все права защищены