на Янка
Внезапна среща като в сън,
и колко кратък сън!
Усмивка, поглед, глас -- не съм
във самота навън.
Тез мигове от дълга нощ
ще бъдат в мен, прости --
в живота мой, добър и лош,
бе като птица ти,
видяна в синкав полумрак --
далеч, далеч лети...
За тебе ще си спомням пак
след много, много дни.
9 септември 1989 г.
гр. Силистра
© Лъчезар Цонев Все права защищены