9.03.2024 г., 21:21 ч.

Среща край Дунава 

  Поезия » Любовна
114 1 5

 

                                на Янка

 

Внезапна среща като в сън,

и колко кратък сън!

Усмивка, поглед, глас -- не съм

във самота навън.

 

Тез мигове от дълга нощ

ще бъдат в мен, прости --

в живота мой, добър и лош,

бе като птица ти,

 

видяна в синкав полумрак --

далеч, далеч лети...

За тебе ще си спомням пак

след много, много дни.

 

                   9 септември 1989 г.

                   гр. Силистра

 

 

© Лъчезар Цонев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??