28 февр. 2015 г., 08:34

Срещата с Морето... 

  Поэзия » Другая
275 0 1



Срещата с Морето...

     (звездни мемоари)

 

За пръв път срещнах се с Морето

във пролетен, чаровен ден-

тогава се роди Поета,

неподозирано във мен...

 

И вятърът бе там... Играеше

си с разлюляните вълни

и с вихрен порив ме подканяше:

Не стой!... Ела!... Със мен тръгни...

 

Брегът е хубав, но е скучен

от скука можеш да умреш.

А що е буря ще научиш

когато там се озовеш... „

 

... И проумях, че ако искам

морето да възпея сам,

не тих прибой във мен да плиска

ми трябва днес, а ураган...

 

И без да мисля тръгнах с Вятъра

от лудостта му обладан,

а той въведе ме във Вярата,

където бурята бе храм...

 

10.02.2015.

Коста Качев

© Коста Качев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • "а той въведе ме във Вярата,
    където бурята бе храм..:
    Истините се раждат в бурята! Харесах!
Предложения
: ??:??