10 янв. 2019 г., 18:21

Кръговратът безкраен 

  Поэзия
258 0 0

КРЪГОВРАТЪТ БЕЗКРАЕН

 

Рядко може да срещнеш необратим песимист.
Той не би могъл без вяра и надежда да оцелее.
Но и прекаления, до слепота оптимист
ще се смали и вятърът живот ще го отвее.

 

Трудно и сложно е битието ни на земята.
Неизвестни са следващия ден, час и миг.
Но силна - жаждата за живот ни пренася
през огньове и бури с победния си вик.

 

Камбанният му звън нека е светла пътека
по пътя неизвървян до съкровена мечта!
Страхът да послужи за оцеляването на човека,
но не да е спънка на полет към нова звезда!

 

Преминали през мрака и светлината, Ада и Рая,
опознаваме родния дом, земята и вселената,
сигурни преминаваме през кръговрата безкраен,
животът се движи през кръвта ни по вените.

 

10 01 2017
Надежда Борисова Аврамова

© Надежда Борисова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??