8 сент. 2021 г., 23:19

Старата лодка 

  Поэзия
224 0 3

 

 

       Гледам лодката стара

       как тъжно стои на брега,

       няма кой да я подкара,

       тук ще я свари снега.

 

       В нея най-добре се усеща

       чудният дъх на морето,

       викат я вълните отсреща

       да отиде чак там,където

       се слива морето с небето.

 

       Тихо до нея стоя тая вечер,

       старите мрежи прибрала

       уморена лодката вече

       своя вечен сън е заспала.

      

© Лидия Кърклисийска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??