26 июл. 2014 г., 14:39

Старата любов 

  Поэзия
266 0 1

Една искра от моето огнище

запали огън в моята душа.

И като мъж на моето равнище

аз щях сърцето си да разруша.

Дали любов - за мене непозната,

разравя огъня във моя дом,

или любов, отдавна с мен позната,

в душата ми налива огнен ром?

Коя от двете днеска предпочитам -

от дни насам ме мъчи мисълта.

На коя от двете да разчитам?

Коя за мене рови в пепелта?

За мене непознатата е риска

и тя ще носи някакъв проблем.

Позната от мен сега ще иска

да маже тя душата ми с мехлем.

 

Сърцето ми със трепети подсказва,

че Господ ми познатата изпраща.

Защото още в древността се казва,

че "старата любов ръжда не хваща".

© Никола Апостолов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??