24 февр. 2007 г., 18:12

Старата снимка 

  Поэзия
612 0 2
Опъвам от поредната цигара,
димът в очите ми люти.
В ръката имам снимка стара, стара -
усмивката ти все така стои.
Макар и вехта снимка, пожълтяла,
от нея споменът струи.
И колкото и крехка, остаряла -
ми напомня за отминалите дни.
Тогава бяхме влюбени като Ромео и Жулиета
и волни тичахме по сините павета.
Ти беше моята кралица,
аз бях твоят крал.
По-чиста от сълзица,
в теб човека бях познал.
Опъвам от поредната цигара,
димът в очите пак люти.
Изпращах до порутената гара,
по своя път поемаш ти.
"Вземи" - погледна ме със влажните очи.
"Не ме забравяй, не тъжи".
Погледнах - малка снимка,
на нея беше ти, а твоята усмивка
като лъч блести.
Опънах от поредната цигара,
димът в очите вече не люти.
Погледнах тази снимка стара, стара -
една сълза се търкули.

© Димитър Въчев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Споменът е като топъл лъч,но понякога горчи!Не тъгувай за отминал миг, а към нови се стеми!
    Може да намалиш цигарите,КРАЛЮ!
  • Спомени...зависи от вкуса им колко трябва да ги запазим!

    Много ми хареса!Усмивки!
Предложения
: ??:??