13 сент. 2012 г., 23:21

Старият бряст 

  Поэзия
462 0 3

 

Нижат се години, той е още жив.

Пред дома стои изправен, тих и горделив.

Вятър щом повее, капят му листа,

сякаш сълзи са горчиви, сливат се с пръстта.

 

В корени пропит е с кървави следи,

брястът помни страшни битки с душмани зли.

Робството преминал с клетва в душа

да пробуди родната земя за любовта.

                

Слънце щом огрее гордата снага,

с клони маха, поздравява български чеда.

Мъдрост той събирал векове наред.

Днес дарява ни с нея, със спомен и късмет.

 

 

© Любка Момчилова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??