30 окт. 2024 г., 13:46

Старото гробище над Сливница 

  Поэзия » Гражданская
106 1 4

                                                         В памет на всички забравени герои български

                                                          / на 17 ноември 2024 г. се навършват 139 години от боевете при Сливница /

 

 

"Българийо, за тебе те умряха!"

Това бе тяхната съдба.

Свойта участ те сами избраха.

И платиха тежката цена.

 

И кой ли тачи тез герои клети?

И кой им носи днес венци ?

Сега от забрава сме обзети,

и стара слава не блести.

 

Не помним своите герои.

Не помним бранните поля.

България е днес без бой превзета.

И няма своя воля тя..

 

А вие спете, там , момчета,

където срещнахте смъртта.

Тя , майчицата наша , свята,

не ще забрави своите чеда.

© Живко Делчев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??