В памет на всички забравени герои български
/ на 17 ноември 2024 г. се навършват 139 години от боевете при Сливница /
"Българийо, за тебе те умряха!"
Това бе тяхната съдба.
Свойта участ те сами избраха.
И платиха тежката цена.
И кой ли тачи тез герои клети?
И кой им носи днес венци ?
Сега от забрава сме обзети,
и стара слава не блести.
Не помним своите герои.
Не помним бранните поля.
България е днес без бой превзета.
И няма своя воля тя..
А вие спете, там , момчета,
където срещнахте смъртта.
Тя , майчицата наша , свята,
не ще забрави своите чеда.
© Живко Делчев All rights reserved.