13 окт. 2011 г., 14:07

Сто недели 

  Поэзия » Другая
697 0 12


Смокините са падащи сърца,

 изгубени от птиците по пладне,

с зелени устни хладната трева

подхваща ги полека, да не паднат

на някой камък с остър ръб,

на трън от роза, притаен в тревата,

че кратък е смокиновият път...

Рубинено напукани, сълзят

тъй есенно и силно остарели,

със кестеновите листа ще спят

навярно точно сто недели...

 

 

© Джулиана Кашон Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??