14 сент. 2010 г., 21:34

Стоя край пътя 

  Поэзия » Другая
406 0 1

Животът е безкраен автостоп.

Стоя край пътя, пръста вдигнал смело.

Насреща ми - безмилостен въртоп -

Съдбата моя, Божието дело...

 

Минават непрестанно покрай мен

любови, радости, мечти и драми.

Надеждата е лъскав ситроен,

а Вярата - колело за двама.

 

Със мерцедеси хукнали вини,

с ферарита - лъскави успехи.

Стоя край пътя тъжен, отстрани -

Дон Кихот със кърпени доспехи.

 

Сред тоя луд и шеметен потоп

ще взема Росинант да оседлая

и на един абсурден коне-стоп

остатъка Живот ще домечтая.

 

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??