21 янв. 2011 г., 13:17

Странник 

  Поэзия
1087 0 3

Странник

 

Из непознати пътища бродя,

търся подслон за моя вътрешен свят...

Търся  от онези непознати  хора –

будуващи сами, когато всички спят.

 

Аз самият странник съм,

хората  с насмешка сочат ме.

Будувам често в моя сън,

той единствено спасява ме.

 

Времето за мен не съществува!

Аз живея в своите мечти...

Оживяват нощем, когато ги сънувам,

ала гаснат скоро в сутрешния миг.

 

И почвам после аз да плача,

а след това усещам топлина...

Обречен съм, усещам,  винаги да крача

забързан, към нищото с тъга.

 

Мястото, което ми е отредено,

търся, впил се в тъмнина.

И виждам себе си далеко,

далеко в плачеща мечта.

 

Живея в много светове,

препускам през пътища тъмни.

Искам да намеря истинския си момент,

и да спра да бъда „онзи” странник.

 

Къде е моето място във хаоса?

В мечтите ми или може би не?

Въпроси... въпроси, а отговор няма,

и така животът без посока тече.

 

И не спирам опити да правя

да намеря себе си в песен или стих.

В тях част от мене оставям,

те все още държат ме жив!

 

                                                     © Красимир Иванов. Всички права запазени!

 

© Красимир Иванов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Деси, благодаря за хубавите думи . Благодаря и на всички отделили малко време за стиха ми
  • Много благодаря за прекрасния коментар за моето есе.
    Твоят странник е упорит, чувствителен и е верен на себе си - добра житейска позиция и много мъдрост има в твоята творба! 6.
  • Хамлетова песен!!!
    Поздравления, Краси!
Предложения
: ??:??