Страшна приказка
На тиха улица, в квартал централен,
незнайно как спасена от шума,
сама, със котарака си охранен,
живееше си бабичка добра.
Добруваше до онзи ден случаен,
във който наркоманната тайфа
живота и отне, о миг кошмарен,
и пенсията скромна и прибра.
© Петър Варчев Все права защищены