7 дек. 2007 г., 21:06

Страшното 

  Поэзия
479 0 8


Малка стая,
врата към безкрая!
Безмълвна фигура,
стояща в ъгъла!

 

И капка капна,
и нож проблесна!
С кратък звук,
на тишината напук!

 

И стъпка плаха
разбуди духовете!
Без страх от страха,
забравил слуховете!

 

И няма уплаха,
и всички са смели!
На гарвановите ята
писъците спрели!

 

И няма смърт
за тялото!
Само мъст
за вялото!

 

В тишината ровено,
в тъмнината сторено!
В ръчичка стиснато,
в душата потиснато!

© Зори Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??